Maqedonia e Veriut me 3 mjek dhe 4 shtretër në 1000 banorë

Republika e Maqedonisë së Veriut, ka 18 spitale të përgjithshme dhe klinike, 28 institucione klinike dhe 20 qendra rehabilitimi.
Në RVM me diku 6.210 mjekë nga të cilët 3.715 specialist, ku nga numri i përgjithshëm i mjekëve 1.800 janë stomatolog dhe 1.019 farmaceut, vështirë se mundet të përballohet fluksi evetual i të infektuarve. Me këtë kapacitet shëndetësor që është më ulët në regjion, sistemi do të shkoj në kolaps.
Me 3 mjekë në 1000 banorë dhe me 4,4 shtretër në 1000 banorë ose me kapacitet prej 9.100 shtretër, ku 80% janë të zënë nuk mundet të përballojm asgjë. Duhet të jemi shumë të diciplinuar dhe të respektojmë masat.

Artikulli paraprakDy raste me koronavirus janë raportuar në Kosovë. 
Artikulli tjetërKy është filmi që “parashikoi” koronavirusin