E martë, 16 Prill, 2024
spot_img

Arsimtarët jetojnë në mjerim social, luftojmë për të siguruar bukën e gojës

- Advertisement -spot_img

APEL I DY ISH MËSIMDHËNËSVE 
ILMI DHE EMRIJE TAHIRI NGA PODUJEVA APEL DREJTESISE PER KRIME TE RENDA TE SHTETIT TE KOSOVES .
APEL NJEREZVE BEMIRES KUDO JANE NE ATDHE DHE MËRGIM 
LE TË JENI ZËRI DHE MBËSHTETJA JONË , NA NDIHMONI .

Unë Ilmi Tahiri ish mësimdhënës dhe poet kryefamiljar i familjës pesë antarëshe tani pastrues në një shkollë fillore në Podujevë që nga 6 marsi jam në trajtim mjeksor shtëpiak Shumë analiza fotografime ,Ekg, terapi të rëndë madje të shtrenjtë në pushim mjeksor një javor por në përputhje me ecurinë e shëndetit do të zgjatë edhe pushimi , Shpenzime të medha .Pamundësi nga vet ne për të siguruar këto shpenzime mjekësore dhe terapie.

Diagnoza Helikobakter Peylori infeksione të traktit urinar problem me Hemoroide në shkallë të dytë ndërsa fotografimet e bëra rezultuan me nje smundje tjeter Spodylosis lunbalis qe duhet trajtim I metejme . Por ne qe moti kemi pasur që ti nenshtrohemi dy operimeve që kanë marrë përmasa të rrezikut të madh për shëndetin tim por për hirë të gjendjës së rëndë familjare edhe shëndetësore e sidomos të bashkëshortës sime unë iu kemi shmangur gjer më tani këtyre dy operimeve.

Unë jam bërë siq thotë populli kurban i familjës që ajo të jetë më mirë dhe të mbijetoj nga tmerret e padrejtësive institucionale edhe smundjet e shkaktuara prej tyre . Zot qofshim nën mbrojtjen dhe kujdesin Tënd .të mjekësisë dhe ndihmës së miqëve për ti përballuar më lehtë gjjthë këto sfida dhe shpenzime trajtimi mjekësor shëndetësor Zot bekoj miqtë bëmirës kudo janë .

Ne familje aktualishte jemi tre antarë të familjes në trajtim mjekësor me terapi por bashkëshortja ime ish profesoreshë e gjuhes dhe letersise shqipe e diplomuar ne Universitetin shteteror te Tetoves me kater vite pervoje ne arsim , me nostrifikim te diplomes dhe me vendime te ministrisë se arsimit nuk eshte rikthyer ne pune. Ajo qe një dekadë të plotë me trajtime mjekësore nëpër klinika private dhe publike të shëndetit psikiatrik shëndetësorë nga pasojat e largimit të pa drejtë nga puna nga arsimi nga drejtoria e arsimit në Podujevë ku përgjegjës për këto krime janë katër ish drejtorë të kësaj drejtorie , Avni Maloku , ish deputeti I kuvendit të Kosovës Shpejtim Bulliqi , që në atë kohë ishte drejtor I kësaj drejtorie të arsimit në Podujevë , pastaj ish drejtori Zukë Xhemajli , mëpastaj ish drejtori dhe nënkryetari aktual I komunës Nexhmi Rudari këta janë fajtorë për gjithë këto krime ndaj ish profesoreshës Emrije Tahiri e cila u diskriminua u largua nga puna ndaj saj u bë krim por prej tyre rrodhën gjithë pasojat shëndetësore të bashkëshortës sime , por tani më mirë por me terapi dhe vizita të kohëpaskohshme tek mjeku kerkon rikthim ne pune siq ishte rasti keto dite dhe vazhdimishte neper konkurset 12 vjeqare te drejtorise se arsimit apikon per pune por ajo nuk rikthehet dhe tmerret e ketyre krimineleve ordiner se shpejti para prokurorise se shtetit per krime te renda duke sepse ditet ne vijim ne do te procedojme ne padi per krime te renda ndaj ketyre kater ish drejtoreve te drejtorise se arsimit ne Podujeve dhe le te ballafaqohen me drejtesine per krimet e tyre ndaj bashkeshortes sime, keta ish drejtore me strukturat udheheqese komunale ne Podujeve kane bere gjenocid mbi familjen tone.

Me gjithë këto sfida edhe smundje e vështirësuar edhe mbijetesa familjare ashtu e rënduar shumë edhe ne pa mundesi mbijetese , nga një pagë ë imja jo e plotë pastruesi që bëj aktualishte sepse dy nga ne bashkëshortët kemi qenë mësimdhënës dhe për 12 vite së bashku i kemi shërbyer arsimimit të brezave të kombit dhe atdheut tonë, por që peresekutimi politik institucional komunal na solli familjën tonë në buzë tragjedi mbi një dekadë të plotë dhe drejtoria e arsimit në Podujevë krimet sidomos mbi bashkëshortën time që krime makabre ndaj një ish mësimdhënëse profesoreshë të gjuhës shqipe pushteti komunal i Podujevës respektivisht disa ish drejtorë të drejtorisë së arsimit si të ish gjakatarët serb u sollën mbi gruan time pra disa ish drejtorë gati ma çmendën nga padrejtësitë largimi nga puna dhe e cila pësoi rëndë me shëndetin mental mijëra euro për trajtimin e saj nëpër institucione psikiatrike private në Kosovë dhe Maqedoni por Zoti familja e bashkëshortës mjekësia dhe falë ndihmës së njerëzve bujar ia kemi dalur gjer këtu për shërim shpëtim dhe mbijetesë tani por të tmerruar edhe fëmijët me gjendjen e rëndë psiqike të nënës së tyre plotë një dekadë.
Rasti i jonë është në prokurori të shetit tek Presidenca qeveria ministria e arsimit Prokuroria e shtetit jo.ajo themelore në Prishtinë që pesë vite por politika e lidhur me drejtësi po i fshehin krimet e bëra ndaj nesh. Gjithashtu ne jemi të mbushur me borgje të energjisë elektrike të dy kompanive Kek ut 3000. Euro borgje që nuk falën nga viti 2009 dhe borxh mbi 4348 . Euro kompanisë Keds edhe pse jemi të dënuar me përmbarues privat gjer para tri vitesh kemi shlyer dhunshëm borgj prej 700.euro kësaj kompanie . Por ky borgj është nga jeta në kontenjer në një strehimore ku ishim gjer para tre katër muaj duke jetuar dhe borxhi është akumuluar në pamundësi të shlyerjes dhe fatura tepër të shtrenjëta që na vin deri në 200. euro për një muaj dimrit pra ne tani me një pjesë të asaj page pastruesi në një shkollë fillore ku bëjmë aktualisht e kemi për shlyerje të një kredie që kemi marrë më herët për nevoja të trajtimit shëndetësor familjarë, 
dhe pjesa tjetër na mbetet për mbijetesë dhe për trajtim dhë medikamente shëndetësore për .
Faleminderit një miku tim që me shokë na ndihmoi ditë më parë me mjetet e të cilëve i siguruam këtë terapi disa dit edhe pse nuk është e tëra e siguruar por ende paraqitet nevoja e miqëve bëmirës që të na ndihmojnë dhe lehtësojnë gjendjën e rëndë familjare në shumë aspekte pos shtëpisë që tashmë publikisht e kemi thënë që është zgjedhur nga komuna e jonë dhe ministrisë përkatëse dhe ndihmës së miqëve bëmirës që na mbështetën për mobilim të saj , Zoti Shëndet dhe të mira për gjithë ju miq bujar miq mikesha ju artdashës kudo jeni ,jeni në mendjen zemrën dhe shpirtin e mikut tuaj ish mësimdhënës dhe poet ./Gurra.mk

- Advertisement -spot_img

Artikuj të ngjashëm

NA NDIQNI

7,235FansaPëlqeje
6,282NdjekësitNdjek
3,250AbonentëAbonohu
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Articles

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

NA NDIQNI

7,235FansaPëlqeje
6,282NdjekësitNdjek
3,250AbonentëAbonohu
- Advertisement -spot_img