A do të agjërojmë!?

Edhe pak ditë na ndajnë nga muaji i shenjtë i Ramazanit, por për shkak të koronavirusit, në rrjete sociale kanë qarkulluar zëra sipas të cilave, agjërimi edhe mund të shtyhet.

Por përgjigjen mbi këtë e jep Drejtoria e Çështjeve Fetare të Turqisë (Diyanet).

Sipas saj, është detyrim për çdo besimtar të shëndetshëm të agjërojë gjatë muajit të Ramazanit dhe se nuk është e mundshme të shtyhet plotësisht ky adhurim, transmeton Anadolu Agency.Në një njoftim nga Dijaneti janë sqaruar rrethanat në lidhje me muajin e Ramazanit dhe pasojat e agjërimit në këtë muaj gjatë pandemisë së koronavirusit të ri (COVID-19).

“Është farz (e detyrueshme) me urdhrin e Allahut që çdo besimtar i shëndetshëm të agjërojë gjatë muajit të Ramazanit dhe se nuk është e mundshme të shtyhet plotësisht ky adhurim”, thonë nga Dijaneti.

Sipas njoftimit, nga informacionet e marra nga ekspertët e fushës, agjërimi i individëve të shëndetshëm nuk përbën rrezik të veçantë në aspektin e përhapjes së COVID-19.

“Në Kur’an është lejuar që agjërimi të bëhet kaza (agjërimi që nuk është kryer në kohë dhe kryhet më pas), në rast të sëmundjes, një ndër arsyetimet kryesore për të mos agjëruar”, thuhet më tej.

Artikulli paraprakRritet numri i të infektuarve në Maqedoni, 66 raste të reja.
Artikulli tjetërDonika Kadaj-Bujupi viziton fëmijët të cilëve u vdiq nëna nga COVID-19, kërkon që t’iu sigurohet bursë nga shteti.