Rasti “Almiri”, Gjykata e Kumanovës anulon burgimin për Boban Iliçin

Gjykata Themelore e Kumanovës ka shtyrë për tre muaj mbajtjen e burgut efektiv për të dënuarin Boban Iliç, i cili shtypi për vdekje Almirin 4 vjeçar. Vendimi i gjykatës erdhi pas kërkesës së avokatit të familjes Iliç, për të prolonguar mbajtjen e burgut për arsye familjare. Edhe pse nga Prokuroria e Kumanovës janë ankuar ndaj këtij vendimi duke kërkuar që i dënuari në rastin “Almiri” të dërgohet prapa grilave që nga sot 1 mars në burgun K’shanje të Kumanovës. Boban Iliç do të mbaj burg efektiv më pak se 3 vjet sepse i është llogaritur praburgimi dhe burgu shtëpiak. Nga dënimi prej 4 vjetësh që Apeli i uli dënimin fillestar të Themelores prej 6 vjetësh, ai do të vuaj dënimin me një burg të llojit gjysmë të hapur, ku në hapësirat e njëjta do të mbajnë dënimin edhe familjarët e Almirit. Gjithashtu, sot sipas kërkesës së prokurorisë në burgun e njëjtë duhet të paraqitet edhe Sedat Aliu për të mbajtur 6 muaj burg dhe Sami Demiri dhe Abdulla Aliu nga 9 muaj të dënuar për dhunë.

Artikulli paraprakVazhdon gjykimi për rastin “Titanik”
Artikulli tjetërTërmet prej 6.9 shkallë në Greqi, dridhjet ndihen edhe në Maqedoni