Polonia do të ndërton pishinën më të thellë në botë

Pishina më e thellë në botë,do të hapet në Poloni në fund të këtij viti, ndërsa pritet të ketë thellësi prej 45 metrave, përcjell Alsat.

Deepspot- në qendrën e qytetit të Polonisë i njohur si Mszczonow, i cili është rreth 40 kilometra larg kryeqytetit Warsaw- do ti hap dyert e saj për publikun në vjeshtë, kurse sasia e ujit do të jetë ekuivalent me 27 pishina normale.

Sipas mediave lokale,pishina do të jetë 45 metra e thellë. Kjo do të thotë se do të jetë 5 metra më e thellë se rekordi i deri tanishëm që mbahet nga pishina në qytetin Montegrotto Terme.

Rreth 8000.000 litra ujë do të përdoren për të mbushur pishinën DeepSpot.

Raportohet se do të konstruktohet nga e njëjta kompani e cila e ndërtoi Flyspot- simulatorin e njohur në Poloni.

Pishina do të perfshijë një tunel ndërujor,dhoma hoteli, restaurante dhe dhoma te konferencave. 

Deepsopt do të jetë e hapur për të gjithë, jo  vetëm për zhytësit ndërujor. 

Por si duket rekordi i pishinës më të thellë në botë, do të mbijetoj vetëm 6 muaj, pas paralajmërimeve të inxhinerit John Vickers, se në Colchester të Britanisë do të ndërtohet pishina me thellësi prej  50 metrave. Ky projekt është planifikuar nga shtatori i vitit 2014.

“Doja ti kaloja kufijt, të shkoj me larg nga ajo se çka pritet , të planifikoj për të ardhmen, jo vetëm për sot”, theksoi John Vickers.

BurimiAlsat M
Artikulli paraprakShkupi e shënon 76 vjetorin e deportimit të hebrenjëve të Maqedonisë
Artikulli tjetërNjë rapsod si Milaim Mezini