Numri i të infektuarve me coronavirus në Spanjë mund të jetë rreth dy milionë, dhjetë herë më i lartë se shifra e tanishme zyrtare.

Sipas një studimi universitar, numri i të infektuarve me coronavirus në Spanjë mund të jetë rreth dy milionë, që është për dhjetë herë më i lart se sa shifra e tanishme zyrtare për persona të infektuar.

Ky infeksion është përhapur në Spanjë, me shpejtësi të madhe dhe pa u vërejtur, ndërsa më së shumti i ka prekur të moshuarit.

Derisa arsyet pas kësaj përhapjeje janë ende herët që të zbulohen, ekspertët konsiderojnë se mënyra shumë e shoqërueshme e jetës, si dhe lidhjet e afërta mes të rinjve dhe të moshuarve, kanë bërë që përhapja të jetë në masë të madhe.

Pas Shteteve të Bashkuar, Spanja është shteti i dytë në botë, sa i përket përhapjes së coronavirusit, me 224 mijë të sëmurë, si dhe 52,400 viktima.

I veshur me uniformë ushtarake, mbreti spanjoll Felipe IV ka shkuar t’i vizitojë forcat ushtarake, që i kanë përshtatur njësitet, për të siguruar mbarëvajtjen e situatës gjatë kohës së pandemisë.

Ata po shfrytëzojnë dronët për kontrolle, derisa me makineri të ndryshme po kujdesen që të dezinfektojnë dhe të mbajnë gjendjen nën kontroll.

BurimiTelegrafi
Artikulli paraprakDije Lohaj: Liria po kërkon shpirtin tim
Artikulli tjetërBritania regjistroi 781 vdekje nga coronavirusi në 24 orët e fundit, duke çuar në 20 mijë numrin e përgjithshëm.