MASH: Matura shtetëror do të realizohet në muajin qershor

Ministria e Arsimit ka njoftuar se matura shtetëror do të jepet brenda afatit ligjor, përkatësisht në muajin qershor. Sipas Ministrisë, dhënia e provimit të maturës shtetërore është detyrim i përcaktuar me Ligjin për Arsimin e Mesëm dhe zbatohet sipas Rregullores për dhënien e provimeve të maturës shtetërore.

Ministria fton maturantët që deri në fund të këtij muaji të dorëzojnë temat për detyrën e projektit kurse deri në fund të dhjetorit të regjistrohen për provimet nga lista e provimeve, e cila është zgjeruar me dy lëndë të tjera të reja.

Në Mars të këtij viti, shkollat ​​fillore dhe të mesme në të gjithë vendin u mbyllën për shkak të pandemisë me virusin korona kurse provimi i maturës shtetërore u anulua, kështu që të gjithë maturantët morën diploma, me të njëjtën vlefshmëri si në vitet e mëparshme.

Artikulli paraprakMerkel: Procesi i Berlinit është i ndërlidhur me tejkalime të mosmarrëveshjeve, shpresojmë ky proces të vazhdoj
Artikulli tjetërTërmet i shkallës 5.5 dridhi Maqedoninë e Veriut