USAID ndihmon Shqipërinë me pajisje testimi për Covid-19

Qeveria e Shteteve të Bashkuara, përmes USAID/Albania, po bashkërendon me Organizatën Botërore të Shëndetësisë ndihmën për autoritetet shqiptare të shëndetësisë në luftën kundër pandemisë COVID-19.

Në një postim të  bërë në faqen zyrtare të Facebook nga Ambasada amerikanë në Tiranë, thuhet se USAID po ndihmon Shqipërinë për furnizimin e laboratorëve me pajisje testimi, për rritjen e mundësive të zbulimit të rasteve pozitive dhe të gjurmimit të kontakteve të rasteve, si dhe për masa të tjera.

“Kjo ndihmë ofrohet në vijim të një partneriteti prej dekadash. Gjatë 20 viteve të fundit, Shtetet e Bashkuara kanë investuar në Shqipëri mbi 51.8 milionë dollarë në fushën e shëndetësisë, dhe mbi 693 milionë dollarë në total”.

Artikulli paraprakPDK ka dhjetë pyetje për Kurtin
Artikulli tjetërKurorëzimi i dashurisë në kohën e koronavirusit