Restorantet dhe kafenetë do të hapen së shpejti në Maqedoni, me një mënyrë të veçantë funksionimi.

Rregullat e reja që do të vlejnë për hotelierët janë në fazën përfundimtare. Autoritetet sigurojnë që kafenetë, baret dhe restorantet do të hapen së shpejti, por ende nuk dihet se me çfarë kapaciteti do të punojnë dhe sa klientë do tu lejohen të shërbejnë.

Përfaqësuesit e sektorit të hotelierisë dhe turizmit sot patën një takim të ri me ministrat qeveritarë të financave dhe ekonomisë, në të cilin kërkuan të përfshiheshin në përgatitjen e masave ekonomike për sektorin e tyre.

“Vijon një periudhë ose njoftim për hapjen e objekteve hotelierike. Ne do të insistojmë që të përfshihemi në procesin e hartimit të rregullave, të cilat duhet ti ndjekim, kur të hapen restorantet”, tha Martin Angelovski, përfaqësues i hotelierëve.

BurimiTetovaSot
Artikulli paraprakAnulohet matura shtetërore, 2019/2020, vazhdon mësimi onlajn deri në fund të vitit shkollor (VIDEO)
Artikulli tjetërMerkel: Lejimi i udhëtimeve brenda Evropës nuk është në agjendë.