LDSM paralajmëron ndryshime në krye të Bashkësisë Islame/ Nënkryetari presion myftijve: Kujdes çfarë vendosni!

Ndërhyrja e politikës në bashkësitë fetare, edhepse e ndaluar me kushtetutë, nuk është dukuri e panjohur në Maqedoninë e Veriut. Eksponentë partiak – politik, kryesisht nga partitë në pishtet,si dhe insitucione shtetërore, edhe më herët kanë ndërhyrë në punën e Bashkësisë Fetare Islame, por edhe në organizimin e brendshëm struktural të saj.

Së fundmi, në mënyrë të përsëritshme, partia maqedonase në pushtet SDSM, ndërhyn në organizimin e brendshëm të BFI-së. Rasti i fundit është presioni i nënkryetarit të SDSM-së M.Zekiri i cili duke u bërë presion myftijve për vendimet e tyre, paralajmëron ndryshime në krye të bashkësisë islame në RMV.

BurimiTetovaSot
Artikulli paraprakGruaja myslimane bëhet gjykatësja e parë me hixhab në Britani të Madhe.
Artikulli tjetërBiserko: Muajt vendimtarë për planin e Vuçiqit për ndarjen e Kosovës.