E martë, 16 Prill, 2024
spot_img

Korona dhe ana pozitive e saj tek muslimanët

- Advertisement -spot_img

Korona dhe ana pozitive e saj tek muslimanët:

1. Përkujtojnë abdesin duke pastruar gjymtyrat e trupit;

2. Pas faljes së jacisë shkojnë në shtëpi;

3. Kujdesen për prindërit e moshuar;

4. Përdorin fryte dhe shpërndajnë ushqime duke u solidarizuar me të tjerët;

5. I drejtojn rreshtat (safët) gjatë pritjeve para enteve dhe institucioneve për nevojat e tyre;

6. Gatuajn në shtëpi dhe janë pran sofrës familjare;

7. I shoqërojn dhe ndajnë kohë për fëmijtë e tyre;

8. Kur ndëgjojn për ndonjë fatkeqësi, përmendin dhe kujtojnë Perendinë;

9. Përkujtojnë vdekjen në mënyrë që i kushtojn rëndësi organizimit dhe planifikimit të jetës;

10. Përpos të mirave nga bota materiale, përkushtohen edhe në akumulimin e energjisë pozitive si vlerë e ngritjes shpirtërore me theks të veçant – vetëdisimi dhe funkcionimi i ndërgjegjës së pastër tek njerëzit.

– Njeriu i cili është krijesa më e përsosur në faqe të tokës, gjithmon duhet të jetë i kujdesshëm, të nxjerë mësim dhe të shikon edhe anët pozitive brenda sprovave të jetës. Pesimizmi, frika dhe hutia mediatike pa politike redaktuese në frymën pozitive i traumatizojn fëmijtë dhe krijojnë shqetsime të panevojshme psikologjike

Me respekt,
Daim Hiseni

- Advertisement -spot_img

Artikuj të ngjashëm

NA NDIQNI

7,235FansaPëlqeje
6,282NdjekësitNdjek
3,250AbonentëAbonohu
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Articles

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

NA NDIQNI

7,235FansaPëlqeje
6,282NdjekësitNdjek
3,250AbonentëAbonohu
- Advertisement -spot_img