Konfirmohet rasti i parë me coronavirus në KFOR.

Sot është konfirmuar rasti i parë i testimit pozitiv të COVID-19 midis personelit të Forcës së Kosovës të udhëhequr nga NATO-ja (KFOR).

Në njoftimin e bërë për media thuhet se KFOR-i do të vazhdojë të kryejë misionin e tij të mandatuar nga Kombet e Bashkuara për të kontribuar në ruajtjen e një mjedisi të qetë dhe të sigurt dhe lirisë së lëvizjes për të mirën e të gjitha komuniteteve në Kosovë, ndërsa merr masa parandaluese për ndalimin e përhapjes së COVID-19, duke ndjekur drejtimet dhe udhëzimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

“KFOR-i gjithashtu do të vazhdojë monitorimin dhe vlerësimin e situatës në bashkërendim të ngushtë me institucionet në Kosovë dhe bashkësinë ndërkombëtare, në mënyrë që të mundësojë sigurinë e personelit të vetë dhe të popullatës kosovare”, thuhet në njoftimin për media nga KFOR-i.

Artikulli paraprakHaxhiu padit Haki Abazin, thotë se mjetet që do t’i përfitojë nga shpifja e tij do të investojë në WC publike.
Artikulli tjetërVlonjatët nisin sezonin e plazhit, thyejnë karantinën.